Atelier Dubbel2

Over Inka

Keramiek, handvormen
draaien & zilverklei

Inka Doornkate

Mijn atelier staat in Durgerdam, een rustiek dorpje aan de oevers van het buiten IJ, 2 kilometer ten noorden van Amsterdam. Daar ben ik bijna dagelijks bezig met het maken van eigen werk of het begeleiden van cursisten. Hierbij komt het goed van pas dat ik afgestudeerd ben aan de Hogeschool van Amsterdam (d’ Witte Leli) als docent beeldende vorming.

Contrasten

De basis van mijn werk bestaat uit kneedbaar materiaal. Voornamelijk klei en porselein. En daarnaast ook vilt of metaalklei (zilverklei/”artclay silver”). Bijna altijd ben ik, op de één of andere manier, bezig met combinaties. En vooral ook met contrasten. Deze contrasten kunnen heel uitgesproken maar ook heel subtiel zijn. Regelmatig verwerk ik ook compleet andere “dingen” in mijn werk, hierdoor ontstaan er driedimensionale “collages”.

Snapshot

Om mijn gedachten vrij te houden noteer ik vaak mijn ideeën als een klein schetsje. Of ik maak een snapshot met mijn mobiel. Hierdoor kan ik later zo’n idee weer terug vinden en eventueel verder uitwerken. Ter inspiratie onderaan de pagina een impressie van mijn werk.

Inka Doornkate
Keramiek Atelier Dubbel2
Durgerdammerdijk 87

1026 CC Amsterdam

inspiratie

Inspiratie heb ik eigenlijk dagelijks. Tijdens het fietsen door Waterland , waar ik woon en mijn atelier heb. Maar ook tijdens andere “reis” momenten in eigen of buitenland. Of als ik een beetje filosofisch aan het mijmeren ben. Maar ook tijdens echt dromen of op het moment tussen slaap en waak. En zelfs als ik gewoon een pannetje aan het afwassen ben. Soms is het een heel duidelijk beeld, een andere keer een vaag idee.